Idéer til udeaktiviteter

Hvad kan kan lave når man går  fra online- til udendørs undervisning? Skal man droppe det digitale? Vi bringer her en række idéer der kan forene digitale værktøjer, sjove læringsaktiviteter og frisk luft. Hent plakaten her.

Woop

screendump-woop1

Hvad kan du med Woop

WOOP app’en er et opgave-spil til smartphone og tablet. Spillet anvender GPS, og de enkelte opgaver er placeret på bestemte fysiske lokationer.

Hvordan kan bruge Woop?

Du kan lave quizzer rundt i nærområdet med spørgsmål, på samme måde som man måske har brugt Kahoot. Eleverne kan også lave quizzerne til hinanden.  

iNaturalist

inaturalist-banner1

Hvad kan du med iNaturalist

En plante- og dyregenkendelses-app, der bruger informationer fra de billeder den modtager fra brugerne. (machine learning).

Hvordan kan bruge iNaturalist?

Du kan sende eleverne individuelt eller i grupper på plante- eller dyrejagt. Du kunne bede dem om at finde bestemte arter i et udvalgt område.

GoPlayDOT

dot-2

Hvad kan du med GoPlayDOT

GoPlayDOT er et fangespil med GPS. Når du bevæger dig i virkeligheden, bevæger du dig også på DOT banen. 

Hvordan kan bruge GoPlayDOT

Eleverne kan bruge App’en til få gang i benene. Send eleverne ud i tre hold, hvor de dyster mod hinanden i at dominere områder.

Padlet

padlet-banner

Hvad kan du med Padlet

Padlet er en digital opslagstavle som man kan samarbejde i. Du kan lægge billeder, video lyd og tekster ind på en opslagstavle, som du deler med en gruppe eller hele klassen.

Hvordan kan bruge Padlet?

Udendørs, hvor du ikke kan bruge tavle, whiteboard eller projektor, kan du i stedet dele noter, billeder, video, link, osv. i din Padlet app. 

micro:bit

microbit-banner

Hvad kan du med micro:bit

En mikrocomputer som man kan programmere, så den kan benyttes til forskellige funktioner og blandt andet bringes i spil, når undervsningen foregår udendørs.

Hvordan kan bruge micro:bit?

Der er flere forskellige mulige udeaktiviteter med programmerede micro:bits.
I kan f.eks. lave et “Tampen 
brænder”-program eller et metaldetektor-program. 

Findeleg med mobilen

mobil-banner

Hvad er findeleg med mobilen?

Det er en slags omvendt gemmeleg, hvor man bruger mobilen som hjælper til at finde den person, der har gemt sig.

Hvordan er legen?

En person i gruppen gemmer sig et sted det aftalte legeområde. 
De øvrige i gruppen skal nu ved hjælp af deres mobiler organisere en efterforskning og finde den person, der har gemt sig.