Gratis online kurser

Er du optaget af at skabe digitalt understøttet kreativ og engagerende undervisning? Vil du være med til at undersøge, hvordan vi kan skabe legende fællesskaber gennem teknologi? Så er disse online kursusforløb noget for dig.

Som deltager på kurserne bliver du en del af projektets digitale fællesskab, hvor du både vil få inspiration og adgang til online undervisningsmaterialer. Du får mulighed for at netværke og vidensdele med andre faglærere, og som en del af forløbet skal du sætte tid af til at afprøve og eksperimentere med din egen undervisning.

Kurset er en del af Distance Learning through Play projektet, der har samlet de gode eksempler og materialer skabt under skolenedlukningen i foråret 2020 samt udviklet nye digitale formater, der kan understøtte kreativitet, samarbejde og lærende fællesskaber – nogle af de kvaliteter, som måske har sværere vilkår online og på afstand, men som også kan bruges i den daglige.

Musik
på mellemtrinnet

Er du optaget af at skabe kreativ og engagerende musikundervisning? Vil du være med til at undersøge, hvordan vi online kan arbejde og lege med elementær digital komposition på mellemtrinnet? Så er dette online kursusforløb noget for dig! På kurset inddrages bl.a. også forløbet "Leg og lær elementær komposition".

Der lukket for tilmelding til nedenstående kursusforløb

Billedkunst i udskolingen

På kurset åbner vi den kreative værktøjskasse og dykker ned i billedkunstens formidable verden. Vi sætter fokus på samspillet mellem det eksperimenterende og digitale billedarbejde i en legende kontekst. På kurset inddrages bl.a. også forløbet "Her er jeg!"
LUKKET FOR TILMELDING

Grin, leg og spil i matematik

Er du optaget af at skabe kreativ og engagerende undervisning i matematik? Vil du være med til at undersøge, hvordan vi kan skabe digitalt understøttede fællesskaber i matematik på mellemtrinnet og i udskolingen? Så er dette online kursusforløb noget for dig.

lukket for tilmelding

På tværs af fag

Er du optaget af at skabe kreativ, elevindragende og engagerende undervisning? Vil du være med til at undersøge, hvordan vi kan skabe digitalt understøttede fællesskaber i undervisningen? Så er dette online kursusforløb noget for dig. På kurset inddrages bl.a. også forløbet "Legende kreative digitale fællesskaber i undervisningen".

LUKKET FOR TILMELDING

Billedkunst i udskolingen

På kurset åbner vi den kreative værktøjskasse og dykker ned i billedkunstens formidable verden. Vi sætter fokus på samspillet mellem det eksperimenterende og digitale billedarbejde i en legende kontekst. På kurset inddrages bl.a. også forløbet "Her er jeg!"LUKKET FOR TILMELDING

Dansk mellemtrin/udskoling


Er du optaget af at skabe digitalt understøttet, kreativ og engagerende undervisning i dansk på mellemtrinnet? Så er dette online kursusforløb noget for dig.
På kurset inddrages bl.a. også forløbet "Det sidste gys".LUKKET FOR TILMELDING

Matematik i indskolingen

Find matematik” arbejder legende og undersøgende med det matematiske begreb. På kurset undersøges med udgangspunkt i et konkret undervisningsforløb, hvordan der generelt kan arbejdes legende og undersøgende med matematik i indskolingen i et blended onlineformat.
På kurset inddrages bl.a. også "Find matematikken".

LUKKET FOR TILMELDING

Natur/teknologi 6. kl.
Fysik/kemi 7. -9. Klasse

Er du optaget af at skabe kreativ, engagerende og sjov undervisning i naturfag? Vil du være med til at undersøge, hvordan vi kan skabe digitalt understøttede legende fællesskaber i naturfag på mellemtrin og i udskolingen? Så er dette online kursusforløb noget for dig. På kurset inddrages også forløbet "Bliv Kemi YouTuber".

LUKKET FOR TILMELDING

Musik
på mellemtrinnet

Er du optaget af at skabe kreativ og engagerende musikundervisning? Vil du være med til at undersøge, hvordan vi online kan arbejde og lege med elementær digital komposition på mellemtrinnet? Så er dette online kursusforløb noget for dig! På kurset inddrages bl.a. også forløbet "Leg og lær elementær komposition".

LUKKET FOR TILMELDING

Tysk
i udskolingen

Vil du arbejde legende, eksperimenterende og digitalt med tyskfaget?
Så meld dig til dette kursus, hvor du introduceres til forskellige online samarbejdsværktøjer, hvor eleverne kan være multimodalt skabende. På kurset inddrages bl.a. også forløbet "Mulitmodalt eventyr-mash-up på tysk".

LUKKET FOR TILMELDING

Fanfiction i dansk

Vil du blive klogere på, hvordan du skaber kreative on- og off-line skrivefællesskaber i din klasse? Med inspiration fra fanfiction undersøger vi, hvordan leg, fællesskab og skriveridentet får en naturlig plads via digitale udtryksmuligheder og on-line kanaler. Med eksempler fra undervisningsforløbet FANfic i skolen for mellemtrin og udskoling kaster vi os ud i fælles eksperimenter og skaber et professionelt fællesskab for dansklærer, der afprøver, deler og reflekterer sammen.
LUKKET FOR TILMELDING

Engelsk på
mellemtrinnet

Vil du arbejde legende, eksperimenterende og digitalt med engelskfaget?
Så meld dig til dette kursus, hvor du introduceres til forskellige online samarbejdsværktøjer, hvor eleverne kan være multimodalt skabende. På kurset inddrages bl.a. også "Forløbet "Mulitmodalt eventyr-mash-up på engelsk".LUKKET FOR TILMELDING

Dansk
i udskolingen

Er du optaget af at skabe kreativ og engagerende undervisning i dansk udskoling? Vil du være med til at undersøge, hvordan vi kan arbejde kreativt med litteratur i udskolingen? Så er dette online kursusforløb noget for dig. På kurset inddrages bl.a. også forløbet "I den 7. himmel med en Engell".
LUKKET FOR TILMELDING

Engelsk for mellemtrin/udskoling

Kom på kursus i legende og digitale tilgange til undervisning i engelsk. Vi skal arbejde med escape rooms og kommunikation, og kurset tager udgangspunkt i et online forløb Reversed Superheroes, som handler om fiktionens og virkelighedens superhelte. Det bygger på en række tasks og aktiviteter med fokus på kommunikation og problemløsning.

LUKKET FOR TILMELDING

Biologi, Geografi
Natur/teknologi

Er du optaget af at skabe kreativ, engagerende og sjov undervisning i naturfag? Vil du være med til at undersøge, hvordan vi kan skabe digitalt understøttede fællesskaber omkring naturen i naturfag på mellemtrin og i udskolingen? Så er dette online kursusforløb noget for dig. På kurset inddrages bl.a. også forløbet "Pas på min natur".
LUKKET FOR TILMELDING