Matematik – Mellemtrin

 • Rikke Teglskov

  Medlem
  10. november 2022 klokken 12:25

  Kan vi finde anvendelseselementer i virkeligheden, som kan være med til at skabe stemninger i faget?

  • Dette svar blev ændret 1 year, 5 måneder siden af  Rikke Teglskov.
 • Rikke Teglskov

  Medlem
  6. januar 2023 klokken 11:48

  Begrebskort i matematik? Kender du appen draw.io som du kan arbejde i og gemme lokalt? Der findes flere resurser til at arbejde med begrebskort, og man kan arbejde helt analogt med postits eller små stykker papir.

  Begrebskort er et godt værktøj til at få et overblik over sin egen forståelse af begreber til et fagligt emne. Begrebskort er et udvidet mindmap, hvor man danner små forbindesætninger mellem begreberne. Hvis man fx i arbejdet med brøker har begreberne tæller, nævner og brøker i spil, kunne det fx være, nogle elever fik skrevet: BRØKER har en TÆLLER og en NÆVNER. Se et eksempel Begrebskort

  • Britt Alstrøm

   Medlem
   18. januar 2023 klokken 15:13

   Ville man kunne bruge Flowcharts i Skoletube i stedet for Draw.io?

   • Karin Dyrendom

    Medlem
    18. januar 2023 klokken 19:44

    Det tænker jeg sagtens man kan. Eller Mindmeister eller Padlet. 🙂

    • Britt Alstrøm

     Medlem
     18. januar 2023 klokken 19:46

     Fedt! Vi kan lige så godt pege dem derhen, hvor vi i forvejen peger hen 😊

 • Rikke Teglskov

  Medlem
  9. januar 2023 klokken 13:30

  Kender du resursen Polypad på Mathigon? Her kan du trække virtuelle manipulativer frem og bruge som alternativ til konkrete materialer. Der er mange lækre resurser at vælge mellem https://mathigon.org/polypad

 • Rikke Teglskov

  Medlem
  20. januar 2023 klokken 10:23

  Bruger du simuleringer i din undervisning? Kender du så PhET? Der ligger flere fine små simulationer/interaktive filer til mange fag – men i matematik kan du bl.a. vælge om du ønsker et matematisk begreb. Tjek det ud – der er mange fine ting.PhET

 • Bo Kristensen

  Medlem
  30. januar 2023 klokken 11:51

  MathCityMap

  Hvis man er glad for skattejagter, gpsløb og lign, så er her et tip til en digital ressource, der kan gøre det hele lidt lettere og måske sjovere.

  MathCityMap er helt kort (pun intended) en app med ruter gennem forskellige byer, hvor eleverne undervejs støder på matematikudfordringer.

  Man kan selv lave ruter, men også genbruge andres. Der er desuden skabeloner til forskellige typiske spørgsmål fx omkring vægt og rumfang af objekter.

  Vi har ikke selv prøvet den endnu, men den ser interessant ud.

  https://mathcitymap.eu/en/

 • Rikke Teglskov

  Medlem
  8. februar 2023 klokken 10:20

  Måske kender du den fine Geoboard app fra Math Learningcenter – men vidste du, at de faktisk har en hel stribe af fine webapps, kan kan bruge online?

  https://www.mathlearningcenter.org/apps

  Tjek dem ud. Jeg er fx vild med Fractions, hvor man kan arbejde med at repræsentere lige netop den brøk, man ønsker – og skifte mellem rektangel/stang repræsentation og cirkelrepræsentation, da der er store forskelle på, hvilke repræsentationsformer, der er mest hensigtsmæssige til hvad.
  Derudover er der nogle mega fine apps til tierrammer og tallinjer til regnerepræsentationer – og tierrammerne har den lækkerhed, at man kan fylde 1, 5 eller 10 i ad gangen. Det gør det altså lidt mere effektivt. Nice.

  • Jesper Homann

   Medlem
   10. februar 2023 klokken 7:39

   Enig. Det er nogle super fine apps de har lavet.

   Du fungerer også godt i specialundervisningen, hvor jeg har brugt dem 🔢